Állapotfelmérés

A műszeres állapotfelmérés a testet behálózó meridiánok energetikai állapotát méri és a kézfej, kézujjak, lábfej, lábujjak és a talp  meghatározott akupresszúrás pontjain történik.
A mérés időtartama 5-10 percet vesz igénybe és teljesen fájdalmatlan. A számítógép a mért értékeket rögzíti és grafikusan ábrázolja az eredményt. Szöveges értékelést ad a meridiánok állapotáról, energiaszintjéről.

Leírás: C:\Users\ms-user\Desktop\kép\meri kicsi.jpg

 

 

 

 

 A meridiánokról:

A testünket sok mellék- és 14 fő meridián hálózza be. A meridiánokat elektromos vezetékként tudjuk elképzelni, melyeknek a pályáját a kínai orvostudomány már évezredekkel ezelőtt leírta.
A meridiánok a bőr alatt futnak és néhány ponton a felszínre is feljönnek, ezek az un. akupresszúrás pontok.
Mindegyik energiaáramnak saját pályája van és un. zárt áramkört alkotnak, amelyek folyamatosan kiegyensúlyozottságra törekszenek, hogy őrizzék a test egyensúlyát, egészségét, és biztosítsa a test szerveinek megfelelő együttműködését.
Az egyensúlyban lévő meridiánok segítenek biztosítani a test öngyógyító erőit.


Összefüggés a meridiánok egyensúlya és az egészségünk között:

A kínaiak már több ezer éve felfedezték, hogy az egészségünk megőrzéséhez szükségünk van az egyensúlyban lévő energiaháztartásunkra az un. meridiánokban keringő energia egyensúlyára.
A meridiánok a szervezetünk energiapályái és behálózzák a testünket és biztosítják energetikai egyensúlyunkat.
Ezt az egyensúlyt felboríthatják többek között az életünk során átélt stresszes események, traumák, balesetek, a helytelen táplálkozás és a mozgáshiány is.
Ez az egyensúlytalanság hosszú távon ha tartósan megmarad, betegséghez vezethet. Ezért fontos a meridiánok állapotát figyelemmel kísérni, mert az itt megmutatkozó egyensúlytalanság a betegség megjelenése előtt jelez nekünk.

Az energiáról:

Az energia fogalmát már sokan, sokféleképpen leírták. Szerintem a legegyszerűbb meghatározás a következő: „ Az energiát legjobban annak hiányában érezzük.”
Az energia görög eredetű szó és hatékonyságot jelent.
Az energia szabályozza a testünk fiziológiai folyamatait, segíti mozgásreflexünket, mozgósítja az öngyógyító reflexet, védi szerveinket.
Az energetikai egyensúlyvesztés érzelmi zavarokat ,  fájdalmakat okozhat.